Wat is een pubquiz?

Een pubquiz is een vrij eenvoudig concept. Een quizmaster stelt vragen en de deelnemende teams beantwoorden deze vragen schriftelijk. Een quiz bestaat uit meerdere rondes van tien vragen, die zeker niet alleen maar uit voorgelezen vragen bestaan. Ook fotorondes, muziek- en audiorondes, top 10-rondes, etc, etc, kunnen in de quiz zijn opgenomen. De teamgrootte verschilt. Normaal gesproken zul je zien dat de pubquiz in een café een teamgrootte geldt van vijf personen. Als je thuis een quiz geeft, of voor een vrijgezellenfeest, dan zie je vaak dat groepjes van twee of drie personen gebruikelijker is.

 

De pubquiz is overgewaaid vanuit Groot-Brittannië. Via België heeft het nu ruim tien jaar algemene bekendheid in Nederland en nog steeds zie je dat veel cafés starten met het (succesvol) organiseren van pubquizzen. De afgelopen jaren heeft de quiz ook aan populariteit gewonnen als activiteit op personeelsuitjes. En terecht; het is erg vermakelijk, voor een breed publiek toegankelijk en relatief goedkoop.

Wat kost een pubquiz?

Hier is helaas geen eenduidig antwoord op te geven. Het hangt van verschillende zaken af. Hieronder een paar scenario’s:

  1. Indien je een pubquiz wilt organiseren in je café, kost een quiz je een paar tientjes per keer. Reken voor het gemak ook nog een paar tientjes voor een quizmaster en je bent voor minder dan EUR 100 klaar. Als je ervan uitgaat dat een quiz in elk geval tien deelnemende teams trekt, die gemiddeld EUR 50 per team aan drankjes bestellen (maar de meeste teams drinken meer), dan zorgt dat voor een omzet van EUR 500. Dat bedrag valt vele malen hoger uit dan de kosten van een quiz en zorgt er derhalve voor dat jouw café ook rendeert op een doorgaans rustige kroegavond. Serveer je ook nog een daghap, dan verdubbelt de eerder genoemde omzet ook nog eens.
  2. Voor een personeelsfeest, huwelijk of ander evenement, zijn de kosten hoger. Dat heeft als oorzaak dat Quizbroers een op maat gemaakte quiz maakt, volledig aangepast aan de situatie (grootte van de groep, samenstelling, niveau, interesses, doel van de quiz). Vergeet daarbij ook niet dat de presentatie (tenzij anders gewenst) in onze handen ligt. Wij hebben reeds vele jaren ervaring en wij voelen ons publiek zeer goed aan. Om hier een adequate prijsinschatting te maken, hebben we dus extra informatie nodig. Je krijgt al binnen een paar uur een uitgebreide offerte met de mogelijkheden. Neem contact op via het contactformulier.
  3. Een thuisquiz, met eigen presentator kun je via onze shop bestellen voor EUR 34,95. Je kunt via onze webshop een te downloaden algemene quiz of themaquiz bestellen.

Zit ik vast aan een abonnement?

Deze vraag is alleen interessant voor barmanagers en kroegeigenaren. Je zit nooit aan een abonnement vast. Je betaalt per quiz. De prijs daalt nog verder als je periodiek een quiz afneemt. Maar ook in dat geval zit je nergens aan vast en kun je per week aangeven dat je geen pubquiz meer wilt afnemen. Wij kunnen ons daar echter niets bij voorstellen, maar dat terzijde…

Wat levert een pubquiz op?

Deze vraag is voor een groot deel al beantwoord bij de vraag ‘Wat kost een pubquiz?’. Een quiz heb je al voor een paar tientjes. Een presentator is ook overal voorhanden en kost ook een paar tientjes. Als je dat afzet tegen de omzetstijging (tien teams die EUR 50 per team bestellen), dan heb je zonder problemen een forse omzetstijging. Helemaal omdat een quiz bij uitstek geschikt is om te organiseren op doorgaans rustige caféavonden (zondag t/m woensdag).

Is het mogelijk om een themaquiz te bestellen?

Jazeker. In onze webshop staat een groot aantal themaquizzen die direct zijn te downloaden. Indien je een thema hebt dat niet tot het assortiment behoort, schroom niet om via het contactformulier je gegevens te sturen, dan bekijken we samen met jou de mogelijkheden. Wij hebben in het verleden nog nooit iemand teleurgesteld.

Hoe wordt de quiz aangeleverd?

Voor particulieren die een quiz via onze webshop bestellen, geldt dat zij een downloadpakket ontvangen dat ze zelf uit moeten printen. Het is mogelijk om in de webshop een optie te kiezen waardoor je een compleet pakket (uitgeprint en met cd) per post ontvangt.

 

Indien je een pubquiz in een kroeg wilt organiseren, dan ontvang je enkele dagen voor de quiz het pakket per post of per mail (hangt af van de wens van de klant). De antwoordformulieren ontvang je sowieso per post. Bij periodieke afname van een quiz, ontvang je in één zending voldoende antwoordformulieren voor een aantal quizzen.

Wat is het niveau van de quiz?

De algemene quiz (die dus bij uitstek wordt gebruikt om periodiek in cafés te geven) kent twee niveaus. Een uitdagende quiz en een meer toegankelijke variant. Vooral die laatste wordt relatief vaak afgenomen, omdat het aanbod van de concurrenten (met name Let’s Quiz) in dergelijke cafés als zeer lastig werd ervaren.

 

Wat we vaak doen is de puntenaantallen van de eerste quiz opvragen om te kijken wat het niveau is. Vaak zie je wel dat na verloop van tijd het niveau in een café stijgt.

Welke garanties gelden er voor de inhoud van de quiz?

De vragen van een quiz van Quizbroers worden door de makers zelf bedacht en gecontroleerd. Vervolgens worden de vragen nogmaals nagekeken door een andere controleur. Daarbij geldt ook dat alle quizzen actueel zijn. Nieuwsonderwerpen van enkele dagen voorafgaand aan de quiz, maken dus ook zeker deel uit van de quiz.

 

Omdat wij alle vragen zelf maken, zijn wij er zeker van dat de foutmarge vrijwel nul is. Mocht er desondanks een fout in worden ontdekt, dan ontvangt u de kosten voor die betreffende quiz retour.

 

Daarnaast houden wij minutieus bij welke vragen een café in het verleden heeft ontvangen. Op die manier wordt voorkomen dat er tweemaal eenzelfde vraag in een quiz voorkomt.

Hoe bestel ik een quiz voor mijn café?

Een eenmalige quiz is eenvoudig te bestellen via onze webshop. Kies bovendien hier voor de optie om het pakket niet alleen te downloaden, maar om het volledige pakket gebruiksklaar per post te ontvangen.

 

Indien je overweegt om de quiz vaker dan één keer te organiseren, neem dan contact met ons op. De prijs wordt niet alleen scherper, je ontvangt ook nog eens praktisch promotiemateriaal om de quiz in je café aan te prijzen. Ook is het mogelijk om Quizbroers de eerste keer in te schakelen voor de presentatie.

Hoe bestel ik een éénmalige quiz?

Als je eenmalig een quiz nodig hebt, kun je die eenvoudig bestellen via onze webwinkel. Kies een themaquiz of de algemene quiz en betaal eenvoudig met iDeal. Je ontvangt direct daarna een downloadlink.

 

Indien je een quiz op maat wilt voor een speciale gelegenheid, of een quiz inclusief presentatie wilt, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden en voor een uitgebreide een vrijblijvende offerte.

Is het mogelijk om een quizmaster in te huren?

Voor een evenement raden wij sowieso aan om een quizmaster in te huren. Dat kan uiteraard ook via ons. Wij hebben al ruim tien jaar ervaring met de presentatie van diverse evenementen. Van buurtfeest tot vijftigste verjaardag en van personeelsfeest voor 400 personen tot congresactiviteit. Alles heeft in de loop van de jaren de revue wel gepasseerd. Wij draaien onze hand in elk geval nergens voor om.

 

Bovendien beschikt Quizbroers uiteraard over professionele apparatuur zodat we de volledige organisatie uit handen kunnen nemen. Ook voor een quiz in het buitenland of voor een internationaal gezelschap ben je bij ons aan het juiste adres.

Waarom zou ik voor een quiz van Quizbroers kiezen?

Quizbroers is ontstaan uit de voorliefde voor spelletjes en nooit aflatende nieuwsgierigheid. Toen het actuele aanbod niet meer aan onze eisen voldeed, zijn wij bijna tien jaar geleden zelf gestart met het organiseren van verschillende pubquizzen. Via via werden we al snel uitgenodigd om ook quizzen te geven op evenementen. En voordat je het weet ben je betrokken bij het maken van televisiequizzen en quiz-apps.

 

Lang verhaal kort, Quizbroers staat voor een hoogwaardige quiz voor elk niveau waarbij de kwaliteit en creativiteit nooit uit het oog wordt verloren. En dat voor een zeer scherpe prijs.

Contactformulier

Indien je wilt dat wij contact met je opnemen, laat dan hier je telefoonnummer achter

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search